Dalszövegek
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 432 1 2 ... 500 750 1000 1250 1500 1633  Utolsó


Borjúmájrizottó

Hozzávalók

25 dkg rizs

1 vöröshagyma
6 dkg vaj
15 dkg csiperkegomba
30 dkg borjúmáj
20 dkg fagyasztott zöldborsó
fél csokor petrezselyem
fél mokkáskanál ?rölt bors
8 dkg reszelt sajt
a forma kikenéséhez:
2 dkg vaj

      A rizst enyhén sós vízben megf?zzük, lesz?rjük, lecsöpögtetjük. Közben a hagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk, a vajon megfonnyasztjuk. A megtisztított, cikkekre vágott gombát meg az egycentis kockákra aprított májat hozzáadjuk. 4-5 percig pirítjuk. A borsót belekeverjük, kissé megsózzuk, lefödve, saját levében 5-6 percig pároljuk. A fölaprított petrezselyemmel f?szerezzük, megborsozzuk, s ha a borsó puha, a párolt rizzsel, és a sajt felével összekeverjük. 4 kivajazott pudingformába vagy csészébe nyomkodjuk, végül óvatosan tányérokra borítjuk. A tetejét a maradék reszelt sajttal megszórjuk. Külön tálkában vajas pecsenyelevet is szokás adni hozzá.


Elkészítési id?: 30 perc.
Egy adag: 607 kcal / 2538 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY