Dalszövegek
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1316 1 2 ... 1500 1633  Utolsó


Tejberizses gombóc

Hozzávalók

18 dkg rizs
2 dl víz
2 dl tej

2 csomag vaníliás cukor
8 dkg cukor
2,5 dkg mazsola
1 citrom reszelt héja
1 tojás
a gombóctésztához:
1 kg burgonya
3 tojás
25 dkg finomliszt
1 dkg margarin
1 dkg só
a nyújtáshoz:
liszt
a tetejére:
margarin és zsemlemorzsa
porcukor, fahéj

      A rizsb?l a vízzel hígított tejben, csöpp sóval s?r? tejberizst f?zünk. (Ezért van a 4 deci folyadékhoz csak 18 dkg rizs!) Leh?tjük és a vaníliás cukorral, a cukorral, a mazsolával és a reszelt citromhéjjal ízesítjük, végül belekeverünk egy egész felvert tojást. Fontos, hogy s?r? legyen! Amíg a rizs f?, elkészítjük a burgonyás gombóctésztát. (Burgonyás tésztaporból is lehet a dobozon olvasható leírás szerint.) Belisztezett deszkán kinyújtjuk, és egyforma négyzetekre vágjuk. A rizskrémmel megtöltjük, gombócokká formáljuk, és lobogva forró sós vízben kif?zzük. Margarinon pirított zsemlemorzsába forgatjuk. Sima vagy fahéjas porcukorral meghintve tálaljuk.


Elkészítési id?: 1 óra 20 perc.

Italajánlat: édes fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY