Dalszövegek
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 978 1 2 ... 1000 1250 1500 1633  Utolsó


Almás-tökös tekercs

Hozzávalók

(kb. 24 szelethez)
5 dkg éleszt?
1 ev?kanál cukor
kb. 2 dl tej
50 dkg liszt
1 tojás
15 dkg margarin
csipetnyi só
1 kg süt?tök
1 nagyobb alma
10 dkg porcukor
1 ev?kanál méz
a tetejére:
1 tojás

      Az éleszt?t a langyos, cukros tejben megfuttatjuk, majd a liszttel, tojással, a puha margarinnal és csipetnyi sóval lágy tésztává dagasztjuk. Két cipóba osztva langyos helyen a kétszeresére kelesztjük. Eközben a süt?tököt feldaraboljuk és megsütjük. Az almát lereszeljük, a megsült tök összetört húsát hozzáadjuk, a porcukorral meg a rummal simára keverjük. A tésztacipókat belisztezett deszkán egyenként kisujjnyi vastag téglalappá nyújtjuk, a tölteléket egyenletesen ráterítjük, és mint a bejglit, fölcsavarjuk. A tekercseket süt?papírral bélelt tepsire fektetjük, felvert tojással megkenjük, villával néhány helyen megszurkáljuk. El?melegített süt?ben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses süt?ben 165 °C) kb. 40 perc alatt pirosra sütjük. Fölszeletelve tálaljuk, a tetejére porcukrot is szitálhatunk.


Elkészítési id?: 2 óra.
Egy adag: 392 kcal / 1639 kJ.
Italajánlat: édes fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY