Letöltések
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 998 1 2 ... 1250 1500 1633  Utolsó


Borbavaló

Hozzávalók

(kb. 40 darabhoz)
25 dkg liszt
20 dkg cukor
1 csomag süt?por
3 tojás
8 dkg vaj
2 ev?kanál forraltbor-f?szerkeverék (vagy 1-1 kiskanálnyi fahéj, szegf?szeg, szegf?bors porrá törve és csipetnyi reszelt szerecsendió)
a nyújtáshoz:
liszt
a tetejére:
0,5 dl tej

      A lisztet a cukorral, a süt?porral, az egész tojásokkal, a vajjal és a forraltbor-f?szerrel összegyúrjuk. Az alaposan kidolgozott tésztát lisztezett deszkán 2-3 milliméter vastagra nyújtjuk, és különféle formákat szúrunk ki bel?le. A kis süteményeket süt?papírral bélelt tepsire rakjuk, tetejüket tejjel megkenjük, azután el?melegített süt?ben, nagy lánggal (200 °C; légkeveréses süt?ben 180 °C) 8-10 perc alatt szép pirosra sütjük. Édes fehérborba vagy forralt borba mártogatva kit?n? sütemény - de anélkül is finom.


Elkészítési id?: 50 perc.
Egy adag: 53 kcal / 222 kJ.
Italajánlat: édes fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY