Dalszövegek
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 725 1 2 ... 750 1000 1250 1500 1633  Utolsó


Kocsonyázott szarvaspástétom

Hozzávalók

(8 személyre)
2 közepes vöröshagyma
1 kisebb fej fokhagyma
2 sárgarépa
kis darabka zeller
10 dkg füstölt szalonna
60 dkg kicsontozott, ragunak való szarvashús
só, ?rölt bors
néhány szem borókabogyó
5 dkg paradicsompüré
2 dl szekszárdi vörösbor
2 ev?kanál liszt
8 dkg vaj
2 ev?kanál zselatinpor
1 csapott kiskanál pástétomf?szer-keverék
0,3-0,5 dl rum
1,5 dl tejszín
8 karika konzerv ananász
néhány szem koktélcseresznye
a vörösboros zseléhez:
3 dl vörösbor
2 dl víz
1 mokkáskanál só
1 dl almalé
5 dkg zselatinpor
a tálaláshoz:
20 dkg áfonyalekvár

      Az összes zöldséget megtisztítjuk, a hagymát finomra aprítjuk a fokhagymával együtt, a répát meg a zellert lereszeljük. A szalonnát apró, a szarvashúst közepes kockákra vágjuk. Mindezeket lábasba szórjuk, megsózzuk, megborsozzuk, a borókabogyóval f?szerezzük. A paradicsompürét és a bort hozzáadjuk, lefödve, kis lángon jó 1 óra alatt puhára pároljuk. Utána a liszttel megszórjuk, kevergetve 2-3 percig pirítjuk, hogy véletlenül se maradjon lisztíz?. Ha kih?lt, kis lyukú tárcsán kétszer ledaráljuk. A vajat habosra keverjük, a vadpürét hozzáadjuk. Közben a vörösboros zseléhez a bort a vízzel fölforraljuk, megsózzuk, az almalével ízesítjük. Az 5 deka zselatint beleszórjuk, kevergetve 2-3 perc alatt föloldjuk. Egy kuglófformát jeges vízbe állítunk, a langyos boros levet beleöntjük. 2-3 percig így hagyjuk, majd kiöntjük bel?le. Akkor jó, ha ezalatt egy vékony réteg a forma oldalára kocsonyásodott bel?le. Ananászdarabkákkal és koktélcseresznyével díszítjük az alját. A 2 ev?kanálnyi zselatint 1 deci vízben megmelegítve, kevergetve föloldjuk. Amikor langyosra h?lt, a pástétomf?szer-keverékkel meg a rummal együtt, a húsos masszához adjuk végül a tejszínhabot is beleforgatjuk. A pástétomformába töltjük, közben ananászt meg koktélcseresznyét is rétegezhetünk bele. A maradék vörösboros levet ráöntjük (ha közben megkocsonyásodott volna, újra fölolvasztjuk). H?t?szekrényben dermedni hagyjuk. Tálaláskor a formát néhány másodpercre forró vízbe állítjuk, tartalmát deszkára borítjuk. Cikkekre vágva, narancsszeletekkel díszítve tálaljuk. A áfonyalekvárt kikeverjük, és külön kínáljuk a szarvaspástétomhoz.


Elkészítési id?: 3 óra + dermesztés.
Egy adag: 505 kcal / 2111 kJ.
Italajánlat: száraz vörösbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY