Fényképek
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1492 1 2 ... 1500 1633  Utolsó


F?szeres süt?tök kapros mártással

Hozzávalók

1 kb. 1 kg-os süt?tök
6 gerezd fokhagyma
2 ev?kanál olaj (lehet?leg olíva)
2 ágacska vagy 1 mokkáskanál szárított kakukkf?
2 babérlevél
1 ágacska rozmaring vagy csipetnyi szárított
a mártáshoz:
1,5 dl joghurt
1 citrom leve
1 púpozott ev?kanál apróra vágott kapor

      A tököt, miután magvait kiszedtük, csinos kis cikkekre vágjuk. Az olajat a tepsibe öntjük, a tökdarabokat beleállítjuk, és a héjas fokhagymagerezdeket meg a f?szereket közéjük dobjuk. Kb. 40 percig, illetve addig sütjük, amíg puhák nem lesznek. Ezalatt a mártáshoz való joghurtot, citromlevet és kaprot összekeverjük. A megsült tököt a mártással finoman meglocsolva szolgáljuk fel.


Elkészítési id?: 1 óra.

Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY