Letöltések
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1315 1 2 ... 1500 1633  Utolsó


Szilvás-pisztáciás gyümölcskenyér

Hozzávalók

(6 személyre)
20 dkg kimagozott aszalt szilva
9 dkg mesterséges édesít?szer
3 ev?kanál narancslé
25 dkg liszt
6 dkg ?rölt mandula
fél csomag süt?por
csipetnyi só
1 tojás
10 dkg margarin
12 dkg tehéntúró
8 dkg tisztított pisztácia
a formáláshoz:
liszt
a tepsi kikenéséhez:
vaj

      Az aszalt szilvát kis kockákra vágjuk, és az 1 ev?kanál édesít?szerrel elkevert narancslével meglocsoljuk. A lisztet a mandulával meg a süt?porral összekeverjük, megsózzuk. A tojást beleütjük, a maradék édesít?t rászórjuk, majd a kisebb darabokra vágott margarinnal és a túróval jól összegyúrjuk. Végül az aszalt szilvát (levével együtt) és a durvára vágott pisztáciát beledolgozzuk. A tésztából enyhén meglisztezett gyúródeszkán csinos rudat formálunk, és megvajazott tepsibe fektetjük. El?melegített süt?ben, a közepesnél kicsit er?sebb lánggal (190 °C; légkeveréses süt?ben 170 °C) 10 percig, majd a lángot kb. 20 °C-kal mérsékelve, még 25 percig sütjük.


Elkészítési id?: 1 óra.
Egy adag: 647 kcal / 2705 kJ.
Italajánlat: édes fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY