Képregények
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 949 1 2 ... 1000 1250 1500 1633  Utolsó


Almás gombóc

Hozzávalók

80 dkg édes alma
25 dkg liszt
1 tojás
10-15 dkg cukor
?rölt fahéj

5 dkg margarin
5 dkg zsemlemorzsa
a tetejére:
vaníliás porcukor

      A jól megmosott almát héjastól lereszeljük, és jól kifacsarjuk (a friss gyümölcslevet habozás nélkül igyuk meg). A lisztet a tojással, a cukorral, egy kevés fahéjjal meg csipetnyi sóval összegyúrjuk, majd az almapéppel összedolgozzuk. A masszából nedves kézzel kis gombócokat formálunk, enyhén sós, forrásban lév? vízben kif?zzük és lesz?rjük. A margarinon a zsemlemorzsát aranysárgára pirítjuk, a gombócokat beleforgatjuk. Tálaláskor vaníliás porcukorral meghintjük.


Elkészítési id?: 35 perc.
Egy adag: 606 kcal / 2534 kJ.
Italajánlat: édes fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY