Fényképek
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 167 1 2 ... 250 500 750 1000 1250 1500 1633  Utolsó


Káposztaleves gazdagon

Hozzávalók

40 dkg sertéscomb
1 közepes vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
3 ev?kanál olaj
1 ev?kanál pirospaprika
só, ?rölt bors
40 dkg savanyú káposzta
10 dkg sovány sonka
1 pár virsli
1 dl tejföl

      A sertéscombot egycentis kockákra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, fölaprítjuk és a zúzott fokhagymával meg a hússal együtt az olajon kevergetve megpirítjuk. Pirospaprikával megszórjuk, megsózzuk, megborsozzuk, majd egy kevés vizet öntünk alá és lefödve, kis lángon kb. 30 percig pároljuk. A savanyú káposztát néhány vágással összedaraboljuk, hogy a szálak ne legyenek túl hosszúak, és ha savanyúnak találjuk, kissé ki is mossuk. Utána a félpuha húshoz keverjük, b? 1 liter vízzel fölöntjük. Nagy lángon felforraljuk, majd továbbra is lefödve kis lángon addig f?zzük, amíg a káposzta meg a hús is megpuhul. A sonkát vékony csíkokra, a virslit karikákra vágjuk és a levest ezekkel gazdagítva további 3-4 percig f?zzük. Végül a levéb?l egy keveset kimerünk, a tejföllel simára dolgozzuk és visszaöntve éppen csak fölforraljuk. Ez a fogás akkor jó, ha kissé savanykás íz?, és nem túl zsíros.


Elkészítési id?: 1 óra 30 perc.
Egy adag: 501 kcal / 2095 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY