Fényképek
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1195 1 2 ... 1250 1500 1633  Utolsó


Mézekalács város

Hozzávalók

1 kg finomliszt
33 dkg porcukor
2 csapott kiskanál szódabikarbóna
5 dkg margarin
1-1 kiskanál ?rölt szegf?szeg, szegf?bors, fahéj, gyömbér, ánizs, narancs- és citromhéj
2 tojás
2 tojássárgája
35 dkg vegyes virágméz

      A liszt felét az összes többi hozzávalóval el?ször jól összegyúrjuk, majd apránként a maradék lisztet is beledolgozzuk. Ha már a kezünkr?l és a tál faláról is leválik, letakarva egy éjszakán át hideg helyen pihenni hagyjuk. Ezután belisztezett deszkán kb. 3 milliméter vastagra nyújtjuk. A ház alkatóelemeit kartonlapra rajzoljuk, kivágjuk, és a mézestésztára fektetve körülvágjuk. A díszítésre szánt napraforgó-, szezám- és tökmagot húst?vel ügyeskedjük rá, de felvert tojássárgájával is lehet ragasztani. Nem kikent (!) tepsire rakva el?melegített, közepesen meleg süt?ben (190 °C; légkeveréses süt?ben 175 °C) kb. 15 perc alatt megsütjük. A kih?lt elemeket - falakat, tornyokat, háztet?ket - olvasztott cukorral ragasztjuk össze. A fehér díszítés az illatos süteményeknél leírtak szerint történik.



Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY