Képregények
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1275 1 2 ... 1500 1633  Utolsó


Sajtos bolyhocska

Hozzávalók

a tésztához:
20 dkg liszt
6 dkg reszelt sajt
1 tojássárgája
1 mokkáskanál só
1-2 evôkanál tejföl
a lekenéshez:
1 tojásfehérje
a tepsi kikenéséhez:
vaj
a krémhez:
7 dkg margarin
5 dkg reszelt sajt
1,5 dl tejföl, só
az oldalára:
5 dkg reszelt sajt

      A tésztához valókat összegyúrjuk és h?t?szekrényben fél órát pihentetjük. Ezután belisztezett deszkán késfok ? kb. 2 milliméter ? vastagságúra nyújtjuk, majd a legkisebb (2,5 centis) pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. Felvert tojásfehérjével megkenjük, kivajazott tepsibe rakosgatjuk és el?melegített süt?ben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses süt?ben 165 °C) megsütjük. Miután 2-3 perc alatt elkészül, nem szabad otthagyni; annál is inkább, mert fontos, hogy szép világos maradjon. Amíg a kis korongok kih?lnek, krémet készítünk. Ehhez a puha margarint a többi hozzávalóval jól kikeverjük és 2-2 ?pogácsát? ezzel összeragasztunk. Végül oldalukat ? ahol a krém kilátszik ? reszelt sajtba forgatjuk.


Elkészítési id?: 1 óra 25 perc.
Egy adag: 530 kcal / 2216 kJ.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY