Fényképek
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1522 1 2 ... 1633  Utolsó


Mandulamártás

Hozzávalók

15 dkg mandula
2 fokhagymagerezd
diónyi vaj
2 gerezd fokhagyma
b? 1 dl er?leves (kockából is készülhet)
2 dl tejszín
fél csokor friss vagy 1 kiskanálnyi morzsolt majoránna

      10 deka mandulát megdarálunk, serpeny?ben szárazon kevergetve megpirítjuk. A vaj felét rádobjuk, ha megolvadt, a megtisztított, szétnyomott fokhagymát is belekeverjük. Az er?levessel meg a tejszínnel felengedjük, felforraljuk, és 2 percig f?zzük. Sóval, borssal ízesítjük. A maradék mandulát késsel szálkákra vágjuk, és az ugyancsak megmaradt vajon, amit megforrósítunk, megfuttatjuk. Ha sikerül friss majoránnát kapni, akkor a leveleit lecsipkedjük, finomra vágjuk, úgy keverjük a mártásba, a szárítottat egyszer?en csak beleszórjuk. A pirított mandulával meghintve tálaljuk. Vajon párolt zöldségekkel, például brokkolival, céklával, kelbimbóval, de a sovány sültekkel is csodálatosan harmonizál.


Elkészítési id?: 25 perc.
Egy adag: 310 kcal / 1296 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY