Letöltések
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1311 1 2 ... 1500 1633  Utolsó


Szezámmagos holdacska

Hozzávalók

(40 darabhoz)
30 dkg liszt
25 dkg margarin
15 dkg cukor
10 dkg darált napraforgómag
1 tojás
2 ev?kanál ?rölt fahéj
1 kiskanál ?rölt szegf?szeg
3 ev?kanál tej
2 g sáfrány
10 dkg méz
8 dkg szezámmag
3 dkg pisztácia
3 ev?kanál narancslekvár
10 dkg vegyes cukrozott gyümölcs

      A lisztet 20 deka margarinnal elmorzsoljuk, majd a cukorral, a napraforgómaggal, a tojással, 3 ev?kanál vízzel és az ?rölt f?szerekkel tésztává gyúrjuk. Hideg helyen 1 órán át hagyjuk pihenni. Ezután a tésztát belisztezett deszkán félcenti vastagra kinyújtjuk, és kiszúróval holdakat vágunk bel?le. Süt?papírral bélelt süt?lapra rakosgatjuk. A tejet megmelegítjük, a sáfránnyal megszínezzük, a mézet belecsorgatjuk, a szezámmagot, az apróra vágott gyümölcsöt, a pisztáciát beleszórjuk, a maradék margarint hozzáadjuk. A holdacskák tetejét ezzel a keverékkel bevonjuk. El?melegített süt?ben közepes lánggal (175 °C; légkeveréses süt?ben 165 °C) kb. 15 perc alatt megsütjük. Közben a narancslekvárt egy kevés vízzel simára keverjük, és felmelegítjük. A megsült sütemények tetejére kenjük, és a cukrozott gyümölcsökb?l kiszúrt csillagokat, holdat nyomunk bele. Ha megszikkadtak, 2-3 hétig is elállnak.


Elkészítési id?: 1 óra 40 perc.
Egy adag: 134 kcal / 560 kJ.
Italajánlat: édes fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY