Dalszövegek
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 602 1 2 ... 750 1000 1250 1500 1633  Utolsó


Hal papírban

Hozzávalók

2 db egyenként kb.
50 dkg-os tisztított egész tengeri hal (lehet süll? vagy fogas is)
2 kisebb vöröshagyma
12 dkg vaj
1 csokor petrezselyem
só, ?rölt bors
1,5 dl száraz fehérbor
a tálaláshoz:
1 citrom

      A halat kívül-belül alaposan megmossuk, leszárogatjuk, és akkora méret? süt?papírt vágunk, amiben ?kényelmesen? elfér. A hagymát lehéjazzuk, vékonyra felszeleteljük, és 2 deka vajon 600-650 wattal 1 perc alatt üvegesre sütjük. A maradék vajat meg a finomra vágott petrezselymet a hagymába keverjük, megsózzuk, megborsozzuk. A süt?papírt ezzel a keverékkel megkenjük, a maradékot a pedig a hal belsejében és tetején elosztjuk. A halat a papírra fektetjük, a borral meglocsoljuk, becsomagoljuk, és két végét alaposan megtekerjük, nehogy sülés közben az értékes lé kifolyjon. Változatlan teljesíménnyel 10 percig sütjük. A papírt kinyitjuk, és az illatos, omlós halat még 5 percig pihentetjük. A ciromot megmossuk, vékonyra felkarikázzuk, a halat a papírral együtt hosszúkás tálra helyezzük, és a citromszeletekkel körülrakjuk. Tetejét néhány petrezselyemlevéllel díszítjük. Tejszínes, sajtos burgonyapüré illik hozzá köretnek.


Elkészítési id?: 25 perc.
Egy adag: 374 kcal / 1564 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY