Fényképek
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 268 1 2 ... 500 750 1000 1250 1500 1633  Utolsó


Narancsmázas csirke brokkolival

Hozzávalók

2 kicsi (egyenként kb. 80-dkg-os) grillcsirke
Delikát Extra tengeri sóval
?rölt bors
1 nagy citrom
a mázhoz:
15 dkg narancsdzsem
2 ev?kanál frissen facsart citromlé
1,5 ev?kanál bourbon whisky vagy konyak
1 kiskanál reszelt citromhéj
2 késhegynyi ?rölt szegf?szeg
a körethez:
60 dkg mélyh?tött brokkoli

      A süt?t bekapcsoljuk, és amíg 220 °C-ra (légkeveréses süt?ben 205 °C) fölmelegszik, a csirkéket hosszában kettévágjuk, megmossuk, leszárogatjuk, delikáttal, borssal minden oldalukon bedörzsöljük. A citromot héjastól vékonyra felszeleteljük, felét egy kisebb tepsi aljára terítjük. A fél csirkéket b?rös oldalukkal fölfelé a tepsibe fektetjük, és a maradék citromkarikákat rászórjuk. Alufóliával vigyázva befedjük, nehogy a csirke b?réhez érjen, mert süléskor hozzáragad, majd a tepsit a süt?be toljuk. 1,5 liter sós vizet felteszünk forrni. A mártáshoz az összes hozzávalót kis lábasban jól összekeverjük, és kis lángon 4 percig f?zzük. A brokkolirózsákat felengedés nélkül a már lobogva forró vízbe szórjuk, és kb. 10 perc alatt roppanósra f?zzük. A csirkér?l a fóliát levesszük, a fél madarakat a mártással egyenletesen bekenjük, és a lángot közepesre mérsékelve tovább sütjük. A brokkolit lesz?rjük, és hagyjuk lecsöpögni, és ezzel adjuk asztalra a csirkefogást.


Elkészítési id?: 1 óra.
Egy adag: 638 kcal / 2666 kJ.
Italajánlat: félszáraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY