Fényképek
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1228 1 2 ... 1250 1500 1633  Utolsó


Októberi almatorta

Hozzávalók (10 szelet)

a töltelékhez:
5 dkg mazsola
4 ev?kanál rum
2 kg alma, 2,5 dl fehérbor
15 dkg cukor, 1 citrom
a tésztához:
12,5 dkg vaj vagy margarin
25 dkg cukor
1 tasak vaníliás cukor
5 tojás, 1,2 dl tej
25 dkg finomliszt
1 kiskanál süt?por
a forma kikenéséhez:
vaj
a tetejére:
porcukor

      A megmosott mazsolát a rumba áztatjuk. Az almákat meghámozzuk, magházukat kimetsszük, és a gyümölcsöt vastag szeletekre vágjuk. A bort a cukorral, a citrom levével és reszelt héjával felforraljuk. Az almaszeleteket kissé megpároljuk benne. A mazsolát hozzáadjuk és h?lni hagyjuk. Közben a tésztához a vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd a tojásokat és a tejet habver?vel beleverjük. Végül a süt?porral kevert lisztet is beledolgozzuk. Egy kerek, kb. 24 centi átmér?j? tortaformát kivajazunk, egy b? mer?kanálnyi tésztát beleöntünk és el?melegített süt?ben, közepes lánggal (200 °C; légkeveréses süt?ben 185 °C) 10-12 percig sütjük. A formából rácsra borítjuk és h?lni hagyjuk. A formát ismét kivajazzuk és a maradék tésztából hasonló módon lapokat sütünk, kb. 8-10 darabot. Ezekb?l a párolt almával rétegezve tortát építünk. Porcukorral b?ven meghintve tálaljuk.


Elkészítési id?: 2,5 óra.
Egy adag: 496 kcal / 2074 kJ.
Italajánlat: édes fehérbor Egri Leányka `98.

Jótanács: A tésztalapokat el?re megsüthetjük, így tálalás el?tt csak az almával kell megtölteni..
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése

Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY