Fényképek
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1197 1 2 ... 1250 1500 1633  Utolsó


Mézes krémes

Hozzávalók

(30 darabhoz)
5 dkg margarin
1 tojás
15 dkg kristálycukor
3-4 ev?kanál tej
6 dkg méz
40 dkg liszt
1 kiskanál szódabikarbóna
a töltelékhez:
3 dl tej
6 dkg búzadara
20 dkg kristálycukor
20 dkg margarin
1 citrom reszelt héja
kb. 15 dkg baracklekvár

      A margarint, az egész tojással, a cukorral, a tejjel és a mézzel vízg?z fölött kevergetve s?r? krémmé f?zzük. Ha langyosra h?lt, a lisztet meg a szódabikarbónát hozzáadjuk, és sima tésztává gyúrjuk. Belisztezett deszkán négy cipóra osztjuk, és legalább fél órán át pihentetjük. Egyenként késhát vastagságúra nyújtjuk, és süt?papírral borított süt?lapon vagy a tepsi hátán el?melegített süt?ben 180 °C-on (légkeveréses süt?ben 165 ?C) 8-10 perc alatt megsütjük. A töltelékhez a tejet fölforraljuk, beleszórjuk a búzadarát és lassú t?zön, folyamatosan kevergetve s?r?re f?zzük. Ha kih?lt, hozzáadjuk a cukorral habosra kevert margarint, reszelt citromhéjjal ízesítjük. A lapokat egyenként lekvárral vékonyan megkenjük, majd krémet simítunk rájuk, és egymásra helyezzük. Tetejét porcukorral meghintjük, és néhány órányi pihentetés után szeleteljük.


Elkészítési id?: 1 óra + pihentetés.
Egy adag: 196 kcal / 819 kJ.
Italajánlat: édes fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY