Letöltések
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 671 1 2 ... 750 1000 1250 1500 1633  Utolsó


Rántott ponty majonézes burgonyával

Hozzávalók

8 (egyenként kb. 20 dkg-os) patkó alakú pontyszelet
só, ?rölt bors
a bundázáshoz:
10 dkg liszt
2 tojás
6-8 ev?kanál zsemlemorzsa
a sütéshez:
b? olaj
a majonézes burgonyasalátához:
8 közepes szem nem szétföv? burgonya vagy 1 kg kifliburgonya

2 tojássárgája
2 dl olaj (nem olíva)
fél citrom lesz?rt leve vagy 2 ev?kanál száraz fehérbor
fél ev?kanál mustár
1 mokkáskanál cukor
3 dl tejföl
1 kicsi vöröshagyma
1 csokor petrezselyem

      A halat megmossuk, b?rét éles késsel lefejtjük, a szeleteket besózzuk, esetleg borsozzuk, és félretesszük. A burgonyát kefével megdörzsölve jól megmossuk, és héjában, enyhén sós vízben puhára f?zzük. Ezután lesz?rjük, és h?lni hagyjuk. Amíg a burgonya f?, elkészítjük a majonézt. A tojássárgáját tálban simára keverjük, és az olajat folyamatosan kevergetve szinte cseppenként hozzáadjuk. A citrom levével vagy a borral, fél mokkáskanál sóval, a mustárral meg a cukorral pikánsra ízesítjük. A tejfölt is belekeverjük. A burgonyát meghámozzuk, 2-3 milliméter vastag karikákra vágjuk. A hagymát lehéjazzuk, és a petrezselymmel együtt nagyon finomra aprítjuk. Mindezeket a mártásba keverjük, ha kell, utánaízesítjük, és letakarva h?t?be rakjuk, hogy az ízek összeérjenek. A halszeleteket a szokásos módon lisztbe, felvert tojásba és morzsába forgatva bundázzuk. Közepesen forró olajban megsütjük, majd papírszalvétára szedve a fölösleges zsiradékot leitatjuk róluk. Melegen vagy hidegen, a burgonyasaláta kíséretében tálaljuk.


Elkészítési id?: 1 óra 10 perc + a saláta érlelése.
Egy adag: 1352 kcal / 5650 kJ.
Italajánlat: száraz rozébor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY