Dalszövegek
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 280 1 2 ... 500 750 1000 1250 1500 1633  Utolsó


Puliszka paradicsomos csirkeraguval

Hozzávalók

1 közepes vöröshagyma
1 kis szál sárgarépa
1 negyed zellergumó
2 gerezd fokhagyma
5 dkg vaj
2 ev?kanál olívaolaj
8 kicsi, kicsontozott, leb?rözött csirkecomb (még jobb a ?szárnya-combja?)
1-1 ev?kanál morzsolt origáno vagy majoránna (lehet?leg friss)
1,5 dl száraz vörös- vagy fehérbor
40 dkg hámozott paradicsom
2,5 dl tyúkhúsleves (leveskockából is jó)
1 ev?kanál paradicsompüré
1 mokkáskanál cukor

20 dkg kukoricaliszt
10 dkg reszelt parmezán
8 friss bazsalikomlevél

      A hagymát, a sárgarépát, a zellert és a fokhagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. 2 deka vaj és 1 ev?kanál olívaolajon a zöldséget kissé megpirítjuk. A csirkehúst beledobjuk, hirtelen pirosra sütjük. Az origánoval vagy majoránnával meghintjük, a borral összeforraljuk. A lehéjazott paradicsomot és a paradicsompürét hozzáadjuk, egy csipet sóval meg cukorral pikánsra ízesítjük, és meg-megkeverve 30 percig f?zzük. Közben 1 liter forró, enyhén sós vízben a kukoricalisztet folyamatosan keverve a polentát megf?zzük. A t?zr?l lehúzzuk, és a maradék vajat meg 2-3 ev?kanál parmezánt beleforgatunk. A forró, sajtos polentát tányérokra porciózzuk, a paradicsomos csirkeragut a tetejére halmozzuk, és parmezánnal megszórva tálaljuk.


Elkészítési id?: 45 perc.
Egy adag: 601 kcal / 2512 kJ.
Italajánlat: száraz siller.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY