Fényképek
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 981 1 2 ... 1000 1250 1500 1633  Utolsó


Angol almás lepény

Angol almás lepényHozzávalók (12 szelet)

a töltelékhez:
6 alma, 1 dl víz, 5 dkg cukor
1 kiskanál ?rölt fahéj
fél mokkáskanál reszelt
szerecsendió
a tésztához:
30 dkg cukor
20 dkg vaj vagy margarin
2 tojás
5 dkg darált mandula
1 kiskanál süt?por
1 tasak vaníliás cukor
30 dkg finomliszt
a tetejére:
10 dkg vaj vagy margarin
20 dkg cukor, 12 dkg zabpehely

      A töltelékhez az almákat meghámozzuk, magházukat kimetsszük, húsukat kockákra vágjuk. A vizet a cukorral és a f?szerekkel felforraljuk. Az almakockákat beledobjuk, f?zni kezdjük. Szorgalmasan kell kevergetni, nehogy a rövid lében odakapjon. Ha puhulni kezd, a t?zr?l lehúzzuk, és h?lni hagyjuk. A tésztához a vajat a cukorral habosra keverjük, a tojásokat egyenként beledolgozzuk, majd a mandulát, a süt?port, a vaníliás cukrot és a lisztet is hozzáadjuk. A tésztát egy süt?papírral bélelt tepsibe nyomkodjuk, és a lesz?rt almadarabokat a tetejére szórjuk. A habosra kevert cukros vajat rálocsoljuk. A zabpelyhet rászórjuk és el?melegített süt?be tolva, a közepesnél kisebb lánggal (200 °C; légkeveréses süt?ben 185 °C) kb. 25 percig sütjük.


Elkészítési id?: 1 óra 10 perc.
Egy adag: 563 kcal / 2354 kJ.
Italajánlat: édes fehérbor Tokaji Hárslevel? `98.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY