Dalszövegek
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1147 1 2 ... 1250 1500 1633  Utolsó


Köményes hagymatorta

Hozzávalók

(8-12 szelethez)
a tésztához:
20 dkg teljes ki?rlés? búzaliszt
1 mokkáskanál só
7 dkg margarin
10 dkg tehéntúró
a töltelékhez:
8 közepes vöröshagyma
1,5 dl húsleves (leveskockából is jó)
a tetejére:
1 ev?kanál zsemlemorzsa
20 dkg reszelt sajt
2 dl tejföl
1 dl tej
3 tojás
só, ?rölt bors
1 ev?kanál köménymag
a forma kikenéséhez:
olaj (lehet?leg olíva)

      A tésztához a margarint egy kevés liszttel elmorzsoljuk. Az áttört túrót a liszttel és 3 ev?kanál vízzel összedolgozzuk. Nem kell hosszasan gyúrni, elég, ha sima tésztává összeáll. 1-2 órán át h?vös helyen pihentetjük, de felhasználás el?tt 1 órával szobah?mérséklet? helyre visszük. Közben a hagymákat megtisztítjuk, keresztben félbe vágjuk, és a húslevesben félpuhára f?zzük, vigyázva, hogy a felek ne essenek szét. A húslevesb?l sz?r?kanállal kiemeljük, lecsöpögtetjük, és kissé h?lni hagyjuk. A tésztát belisztezett deszkán 3-4 milliméter vastagra nyújtjuk. Egy kb. 30 centi átmér?j?, kerek tortaformát kiolajozunk, és a tésztával kibéleljük úgy, hogy kb. 2 centis pereme maradjon. Zsemlemorzsával megszórjuk, a reszelt sajtot ráhintjük, és a fél hagymákat vágott felükkel felfelé szépen a tetejére sorakoztatjuk. A tejfölt a tejjel meg a tojásokkal habver?vel simára keverjük, közben megsózzuk, megborsozzuk, és egyenletesen a hagymák tetejére öntjük. Köménymaggal megszórjuk és forró süt?ben (220 ?C; légkeveréses süt?ben 200 ?C) kb. 35 perc alatt megsütjük. Tortaszer?en szeletelve melegen, hidegen egyformán finom.


Elkészítési id?: 1 óra + a tészta pihentetése.
Egy adag: 378 kcal / 1580 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY