Képregények
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 59 1 2 ... 250 500 750 1000 1250 1500 1633  Utolsó


Libamáj aszúzselében

Hozzávalók

50 dkg els? osztályú libamáj

frissen ?rölt fehér bors
0,5 dl tokaji aszú
az aszúzseléhez:
b? fél dl húsleves (leveskockából is jó)
2 kiskanál zselatinpor
4 ev?kanál tokaji aszú

      A libamájat felhasználás el?tt minden esetben 1 napig jeges vízben vagy tejben kell áztatni. Ezután kiemelve lecsöpögtetjük, és óvatosan leszárogatjuk. A májról a hártyát lefejtjük, a vastag eret óvatosan kihúzzuk, közben a májat egyre jobban szétterítjük, hogy a vékonyabb erekhez is hozzáférjünk. Ezeket is eltávolítjuk. A szétterített májat megsózzuk, megborsozzuk. Az aszúval meglocsoljuk, eredeti formájára visszahajtjuk, a kicsurgott aszút a tetejére csorgatjuk, és letakarva néhány órán át a h?t?ben érleljük. Egy akkora pástétomformát vagy t?zálló tálat, amibe a máj éppen belefér folpackkal kibélelünk, a májat beletesszük és tömörítjük, vagyis jól belenyomkodjuk. A fólia széleit ráhajtjuk, egy falappal betakarjuk, és 1 kilós súllyal lenyomjuk. A súllyal együtt süt?ben, vízzel félig telt tepsibe állítva, nagyon kis lánggal, vagyis 75 ?C-on 2 órán át pároljuk. Ha kih?lt, egy éjszakára h?t?be tesszük. A májat deszkára borítjuk, és miután a folpackot lefejtettük róla, meleg vízbe mártott késsel nem túl vékonyra fölszeleteljük. Az aszúzseléhez a zselatinport kis tálkában 2 ev?kanál meleg vízzel elkeverjük. Kis lábasban a húslevest a tokajival együtt felforraljuk, a vizes zselatint beleöntjük, elkeverjük, és ismét felforraljuk. Langyosra h?tjük, és a libamájszeleteket úgy mártjuk meg benne, hogy a zselé 1-2 milliméter vastagon bevonja a szeleteket. Készíthetjük úgy is, hogy a libamájszeleteket tányérokra adagoljuk, és a még folyékony zselével leöntjük. Tálalásig h?t?szekrénybe tesszük, hogy a zselé megdermedjen rajta. Félbevágott, kimagozott sz?l?szemekkel díszíthetjük. Nem kenyérrel, hanem friss, enyhén megpirított, meleg kalácsszeletekkel kínáljuk.


Elkészítési id?: 2 óra 30 perc + h?tés.
Egy adag: 344 kcal / 1437 kJ.
Italajánlat: édes fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY