Letöltések
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 435 1 2 ... 500 750 1000 1250 1500 1633  Utolsó


Céklás borjú gazdagon

Hozzávalók

80 dkg borjúlapocka
2 ev?kanál olaj

2 narancs leve és lereszelt héja
2 dl húsleves
4 gerezd fokhagyma
2 babérlevél
12 apró sárgarépa (bébikarotta)
5 kicsi paszternák
8 apró vöröshagyma (gyöngyhagyma, mogyoróhagyma)
2 szál póréhagyma
4 közepes cékla
1 ev?kanál cukor
2 dl száraz fehérbor
4 ev?kanál fehérborecet

      A borjúhúst kockákra vágjuk, megmossuk, és jól lecsepegtetjük. Az olajon kevergetve megpirítjuk, és kissé megsózzuk. A narancsok levével meg a húslevessel felöntjük, a narancs héját, a lehéjazott fokhagymát és a babérlevelet beledobjuk. Lefedve 25 percig f?zzük. Közben a sárgarépát, a paszternákot, a gyöngyhagymát, a póréhagymát és a céklát megtisztítjuk. A pórét ujjnyi vastagra szeleteljük, a céklát elnegyedeljük, és a levesbe tesszük. 20 percig f?zzük, hogy a zöldség megpuhuljon, leve elpárologjon. A cukorral, a fehérborral meg a borecettel pikánsra ízesítjük. Egyet forralunk rajta, és tálaljuk.


Elkészítési id?: 1 óra 15 perc.
Egy adag: 514 kcal / 2150 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY