Fényképek
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 841 1 2 ... 1000 1250 1500 1633  Utolsó


Céklarizottó

Hozzávalók

50 dkg cékla
1 közepes lilahagyma
40 dkg rizs
5 dkg vaj vagy margarin
1,5 l átsz?rt zöldségleves
1 kiskanál só
1 csipet ?rölt fehér bors
2 ev?kanál vörösborecet
10 dkg parmezán sajt

      A céklát folyó víz alatt kis kefével megsikáljuk, héjastól puhára f?zzük, majd meghámozzuk, és kis kockákra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, és vékonyra szeleteljük. A rizst sz?r?kanálba téve leöblítjük, lecsöpögtetjük, a forró vajra vagy margarinra öntjük, és kevergetve kissé ?megkapatjuk?. Vigyázzunk, nehogy elszínez?djön, fehérnek kell maradnia! A céklakockákat meg a hagymát beledobjuk, megkeverjük, a zöldséglevessel felöntjük, sóval, fehér borssal ízesítjük. Lefedve, kis lángon 25 perc alatt puhára pároljuk. Kevergetni nem szabad, mert a rizsszemek összetörnek! Ha kész, a borecettel meglocsoljuk, a parmezánnal megszórjuk, és lazán bele is forgatjuk. Párizsiasan készült vagy sült csirkemellfiléhez kínáljuk.


Elkészítési id?: 1 óra.
Egy adag: 1148 kcal / 4800 kJ.
Italajánlat: száraz rozébor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY