Képregények
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 568 1 2 ... 750 1000 1250 1500 1633  Utolsó


Céklakrémleves

Hozzávalók

(4-6 személyre)
1 közepes vöröshagyma
4 kicsi (25-30 dkg) friss cékla
2 ev?kanál olaj
1 liter tyúkhúsleves (leveskockából is jó)
1 dl száraz rozébor
1 kiskanál só
?rölt bors
2 dl tejföl vagy tejszín
citromlé

      A hagymát lehéjazzuk, finomra aprítjuk. A céklát megmossuk, meghámozzuk és felszeleteljük. Fazékban az olajon a hagymát üvegesre sütjük, a céklát beleszórjuk, és közepes lángon 3-4 percig tovább pirítjuk. A húslevessel és a borral felöntjük, sózzuk, borsozzuk, majd lefedve addig f?zzük, amíg a cékla megpuhul. Ezután merül?mixerrel pépesítjük. Ismét felforraljuk, de már nem f?zzük tovább. Habver?vel folyamatosan kevergetve a simára kevert tejfölt vagy tejszínt belecsorgatjuk, amit?l lágyabb íze lesz. A t?zr?l lehúzzuk, és a citromlével pikánsra ízesítjük. Ha túl markánsnak találjuk, egy csipet cukorral ?simíthatunk? az ízén. A tányérokba porciózott levest néhány csepp tejföllel megpöttyözve díszítjük.


Elkészítési id?: 45 perc.
Egy adag: 403 kcal / 1685 kJ.
Italajánlat: száraz rozébor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY