Képregények
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 304 1 2 ... 500 750 1000 1250 1500 1633  Utolsó


Sz?l?s csirke

Hozzávalók

2 egész csirkemell hosszában félbevágva
1 kiskanál só
1-1 mokkáskanál ?rölt fehér bors
rozmaring és kakukkf?
2 gerezd fokhagyma
a mártáshoz:
3 dkg vaj
10 dkg húsos szalonna, ún. sliced bacon
2 dl száraz fehérbor
1 dl csirkehúsleves (leveskockából is jó)
2 csirkemáj
a körethez:
4 dkg cukor
2 dkg vaj
1 csomó újhagyma
20 dkg érett, nagy szem? sz?l?
só, ?rölt fehér bors

      A félbevágott csirkemellet - vigyázva, nehogy felszakítsuk, a b?re alatt is - besózzuk, fehér borssal, rozmaringgal, kakukkf?vel, zúzott fokhagymával bedörzsöljük. Az olvasztott vajon az apró kockákra vágott szalonnát kiolvasztjuk. A fehérborral meg a húslevessel felöntjük, felforraljuk, és a csirkemájat beledobjuk. Lassú t?zön 5 percig f?zzük, majd merül?mixerrel pürésítjük. A körethez a cukrot a vajon karamellizáljuk, és a kisujjnyi darabokra metélt újhagymát megfuttatjuk rajta. A megmosott, lecsöpögtetett sz?l?szemeket beleszórjuk, kevergetve 4 percig pároljuk. Közben sóval, fehér borssal ízesítjük. A f?szeres csirkemellet forró vajon közepes lángon mindkét oldalán szép pirosra sütjük. Tálaláskor tányérra adagoljuk a sz?l?t, ráfektetjük a húst, és a májas mártással meglocsoljuk.


Elkészítési id?: 55 perc.
Egy adag: 768 kcal / 3210 kJ.
Italajánlat: félszáraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY