Fényképek
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1327 1 2 ... 1500 1633  Utolsó


Töltött csirketorta

Hozzávalók

40 dkg, 1 csomag mélyh?tött leveles vajas tészta
4 fél csirkemellfilé
a töltelékhez:
20 dkg húsos szalonna
10 dkg krémsajt
15 dkg darált csirkehús
2 szál felaprított póréhagyma
1-1 kiskanál friss kakukkf?, tárkonylevél és petrezselyem
1 tojás
só, ?rölt bors
a tészta nyújtásához:
liszt
a tészta lekenéséhez:
2 tojássárgája
a tepsi kikenéséhez:
olaj

      A tésztát a h?t?szekrényben felengedjük. Közben a fél csirkemellfiléket lapjában felnyitjuk, széthajtjuk, fólia között kissé kiverjük, és besózzuk. A húsos szalonnát apró kockákra vágjuk, serpeny?ben ropogósra pirítjuk. Sz?r?lapáttal kiszedjük, lecsöpögtetjük. Ha kih?lt, a töltelék összes többi hozzávalójával jól kikeverjük. A tésztát belisztezett deszkán 3 milliméter vastagra nyújtjuk, majd 4, egyenként 12 centi átmér?j? és ugyanennyi 16 centis tésztakorongot szúrunk ki bel?le. Az utóbbi lesz a tortácskák teteje. A tölteléket négyfelé osztjuk, és a csirkemellek egyik felére halmozzuk. A hússzeletek másik felét ráhajtjuk, és batyuszer?re formázzuk. A kisebb tésztalapokat kiolajozott tepsire fektetjük, szélüket a tojássárgájával körbekenjük. A töltött batyukat a közepükre tesszük, és a nagyobb tésztakoronggal beborítjuk. Széleit jól lenyomkodjuk, nehogy sülés közben szétnyíljon. Tetejüket tojássárgájával gondosan megkenjük és 210 ?C-ra (légkeveréses süt?ben 195 ?C) el?melegített süt?ben, 35-40 perc alatt aranysárgára sütjük. Félbevágva, friss zöldsalátával kínáljuk. Melegen, hidegen egyaránt nagyon finom.


Elkészítési id?: 1 óra 20 perc.
Egy adag: 1148 kcal / 4800 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY