Letöltések
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1151 1 2 ... 1250 1500 1633  Utolsó


Körte krémben

Hozzávalók

6 levél zselatin
30 dkg cukor
3 körte
5 dl tej
1 zacskó vaníliás cukor
5 tojás
2,5 dl tejszín

      A zselatinlapokat annyi langyos vízbe áztatjuk amennyi ellepi. 20 deka cukrot 1 deci vízbe szórjuk, t?zre tesszük, és s?r?re beforraljuk. A kör-tét elnegyedeljük, magházát kivágjuk, meghámozzuk, és vastagra szeleteljük. A gyümölcscikkeket a szirupba merítjük, 3-4 percig pároljuk, majd sz?r?be szedjük, és lecsöpögtetjük. A tejet a vaníliás cukorral felforraljuk. A tojásokat szétválasztjuk, sárgáját 10 deka cukorral fehéredésig keverjük. Lassan belecsorgatjuk a vaníliás tejet. T?zre tesszük, és kis lángon kevergetve krémmé f?zzük. Az utolsó pillanatban a habbá vert tojásfehérjéket is beleforgatjuk. A lángot elzárjuk alatta, majd a krémet a feloldott zselatinnal összekeverjük. H?lni hagyjuk. Közben a tejszínt habbá verjük, ezt is a hideg krémbe keverjük. A körteszeletkékkel egy mély, kerek forma alját körkörösen kirakjuk, a krémet ráöntjük, és legalább 3 órára h?t?be tesszük, hogy jól megdermedjen.


Elkészítési id?: 50 perc + h?tés.
Egy adag: 706 kcal / 2951 kJ.
Italajánlat: édes fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY