Képregények
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 963 1 2 ... 1000 1250 1500 1633  Utolsó


Túrós-szilvás császármorzsa

Hozzávalók

4 tojás
2,5 dl tej
15 dkg liszt
csipetnyi só
50 dkg szilva
10 dkg túró
fél citrom reszelt héja
2-3 ev?kanál cukor
a sütéshez:
5 dkg vaj
a tetejére:
porcukor

      A tojások sárgáját a tejben simára verjük, a lisztet beleszórjuk, megsózzuk, összekeverjük, és 10 percig állni hagyjuk. Közben a szilvát megmossuk, elfelezzük és kimagozzuk. Ezután a túrót, a citromhéjat és a cukrot a tojásos masszába keverjük. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és ezt is beleforgatjuk. A vajat egy serpeny?ben megmelegítjük, majd a tésztát lassan beleöntjük, és kis lángon néhány percig hagyjuk sülni. A szilvát rászórjuk, majd a tésztát két villával nagyobb darabokra szaggatjuk, s id?nként megkeverve aranysárgára sütjük. Forrón, porcukorral megszórva kínáljuk.


Elkészítési id?: 35 perc.
Egy adag: 520 kcal / 2180 kJ.
Italajánlat: édes fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY