Képregények
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1254 1 2 ... 1500 1633  Utolsó


Pityókás gyümölcsök

Hozzávalók

2 ev?kanál körtepálinka
1 citrom héja
8 dl vörösbor
6 dkg cukor
fél vaníliarúd
1 narancs
2 körte
2 ?szibarack
12 apró szem? ringló

      A lábost t?zre teszünk, és amikor az alja jó forró, beleöntjük a pálinkát, és meggyújtjuk. Megvárjuk, amíg a láng kialszik, majd a lábost a t?zr?l lehúzzuk. A citromot burgonyahámozóval meghámozzuk úgy, hogy a héjára ne kerüljön a fehér bundájából. A bort lábasba öntjük, a cukrot beleszórjuk, a citromhéjat és a vaníliarudat is beledobjuk. Felforraljuk, majd a vékony karikákra vágott narancsot és a meghámozott, egészben hagyott körtéket óvatosan belerakjuk. Lefedjük, és kis lángon 10 percig f?zzük. Ezután az ugyancsak meghámozott, félbevágott és kimagozott ?szibarackot és a ringlót is hozzáadjuk. 15 percig pároljuk, majd a gyümölcsöt sz?r?kanállal tálra szedjük. A boros szirupot egyharmadára beforraljuk, kih?tjük, a párolt gyümölcsöt ismét belerakjuk, és lefedve néhány órára h?t?szekrénybe tesszük, hogy ízei jól összeérjenek. Hidegen kínáljuk úgy, hogy a tányérokra vegyesen tálaljuk a gyümölcsöket, és egy kevés sziruppal meglocsoljuk.


Elkészítési id?: 40 perc + h?tés.
Egy adag: 562 kcal / 2349 kJ.
Italajánlat: édes vörösbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY