Képregények
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 996 1 2 ... 1250 1500 1633  Utolsó


Blaha Lujza-torta

Hozzávalók

(8 szelethez)
8 dkg darált dió
25 dkg liszt
10 dkg porcukor
10 dkg vaj
3 tojás sárgája
5 dkg édes morzsa (keksz- vagy babapiskóta-morzsa)
35 dkg málnalekvár
20 dkg fondant

      A darált diót a liszttel, a porcukorral és a vajjal elmorzsoljuk, a tojások sárgáját hozzáadjuk, és sima tésztává gyúrjuk. Vékonyra kinyújtjuk, és három egyforma, tortakarika nagyságú lapot vágunk ki bel?le. A lapokat el?melegített süt?ben (190 °C; légkeveréses süt?ben 175 °C) megsütjük. Ha kih?lt, a málnalekvárral sorban megkenjük, a tetejét és az oldalát forró málnalekvárral áthúzzuk. Az egész tortát rózsaszín? fondanttal bevonjuk, végül oldalát az édes morzsával borítjuk.


Elkészítési id?: 50 perc.

Italajánlat: édes fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY