Fényképek
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1242 1 2 ... 1250 1500 1633  Utolsó


Parajos puding

Hozzávalók

24 dkg finomliszt
12 dkg margarin
1 mokkáskanál só
1 késhegynyi sáfrány vagy sáfrányos szeklice
1 tojás
1 ev?kanál tejföl
a töltelékhez:
40 dkg friss parajlevél
4 ev?kanál olaj

késhegynyi reszelt szerecsendió
?rölt bors
20 dkg sajt (natúr krémsajttal helyettesíthet?)
3 paradicsom
2 tojás
10 dkg pirított mogyoró
a mártáshoz:
1 ev?kanál margarin
4 ev?kanál vörösborecet
fél csokor metél?hagyma

      A lisztet a margarinnal összemorzsoljuk. A sót, a sáfrányos szeklicét, a tojást és a tejfölt is hozzáadjuk, és kézzel alaposan eldolgozzuk. Belisztezett deszkán 4-5 milliméter vastagságúra kinyújtjuk, és a süt?formát kibéleljük vele. Egy órán át h?t?szekrényben pihentetjük. A töltelékhez a megtisztított, megmosott parajt leforrázzuk, lesz?rjük, lecsöpögtetjük. Forró olajra dobjuk, megsózzuk, és az edényt rázogatva néhány percig pároljuk. Közben a szerecsendióval és a borssal f?szerezzük. Végül a sajtot és a kis kockákra vágott paradicsomot belekeverjük. Együtt pirítjuk, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját és a durvára aprított mogyorót. Kissé h?lni hagyjuk. A tésztát 200 ?C-ra (légkeveréses süt?ben 185 ?C) el?melegített süt?ben 10 percig sütjük. Eközben a tojások fehérjét kemény habbá verjük, és a parajos masszába forgatjuk. Ezt a tölteléket egyenletesen a tésztára simítjuk. Visszatoljuk a süt?be és 200 ?C-on 25-30 perc alatt megsütjük. A mártáshoz a margarint megolvasztjuk, a borecetet és a felaprított metél?hagymát hozzáadjuk. A megsült pudingot tálra borítjuk, a formát leemeljük róla, és a mártással meglocsoljuk.


Elkészítési id?: 1 óra + pihentetés.
Egy adag: 714 kcal / 2985 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY