Dalszövegek
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1255 1 2 ... 1500 1633  Utolsó


Pórés zellertortácska grillezett kecskesajttal

Hozzávalók

1 csomag (40 dkg) leveles vajastészta
1 ev?kanál margarin
1 közepes póréhagyma
40 dkg zellergumó
2 dl száraz fehérbor
1 kiskanál só
?rölt bors
1 dl tejszín
20 dkg kecskesajt
a mártáshoz:
4 ev?kanál olaj (lehet?leg olíva)
2 ev?kanál balzsamecet
2 kisebb paradicsom
fél-fél csokor petrezselyem és metél?hagyma

      A tésztát szobah?mérsékleten felengedjük, belisztezett deszkán 3 milliméter vastag téglalappá nyújtjuk, és négy egyforma darabra vágjuk. Négy kisebb süt?formát kibélelünk vele, és 200 °C-ra (légkeveréses süt?ben 185 °C) el?melegített süt?ben 8 percig sütjük. Közben elkészítjük a ragut, amihez a margarint megolvasztjuk, a megtisztított, vastagabb karikákra szeletelt póréhagymát és a meghámozott, apró kockákra vágott zellert rádobjuk. A bort hozzáöntjük, sózzuk, borsozzuk, és lefedve 10 perc alatt puhára pároljuk. A tejszínt kevergetve belecsorgatjuk, egyet forralunk rajta, és az el?sütött tésztákra öntjük. A kecskesajtot négyfelé vágjuk, és egyet-egyet a massza tetejére teszünk. A 200 °C-os süt?be toljuk, és 15 percig sütjük. Ezalatt elkészítjük a mártást: az olajat a balzsamecettel, az apró kockákra vágott paradicsommal a finomra aprított petrezselyemmel és metél?hagymával összekeverjük, majd tálalásig h?t?szekrényben tartjuk. Tálaláskor a langyosra h?lt tortácskát a formákból kiemeljük, tálra tesszük, és a mártással körülöntjük. (Tepsiben, egyben is megsüthet?.)


Elkészítési id?: 45 perc.
Egy adag: 554 kcal / 2315 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY