Dalszövegek
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 808 1 2 ... 1000 1250 1500 1633  Utolsó


Rozmaringos málérakottas

Hozzávalók

1 l tej
30 dkg kukoricadara

2 ev?kanál vaj vagy margarin
2 tojás
2 dl tejszín
?rölt fehér bors
2 ágacska friss rozmaring
1 közepes lilahagyma
5 dkg rókagomba (más erdei gomba is jó)
2 púpozott ev?kanál reszelt parmezán

      A tejet felforraljuk, és a kukoricadarát állandóan keverve beleszórjuk. Megsózzuk, és kevergetve 10 percig f?zzük. Alufóliát vajjal megkenünk, és a puliszkát csukló vastagságú rúd formában ráöntjük. Ha már csak langyos, szorosan feltekerjük. Ezután ujjnyi vastagra szeleteljük, és kivajazott t?zálló tálba sorakoztatjuk úgy, hogy a szeletek félig fedjék egymást. Amíg a puliszka h?l, a tojások sárgáját a maradék vajjal habosra keverjük, közben a tejszínt belecsorgatjuk. Sózzuk, borsozzuk, rozmaringgal f?szerezzük. A lilahagymát lehéjazzuk, vékonyra felszeleteljük, a gombát megmossuk, apróra daraboljuk, és mindkett?t a tejszínes tojásba keverjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, végül lazán ezt is a tojásos keverékbe forgatjuk. A masszát a puliszkára simítjuk, és 200 ?C-ra (légkeveréses süt?ben 185 °C) el?melegített süt?ben 25-30 percig sütjük. 10 perccel azel?tt, hogy elkészülne, a reszelt parmezán felével megszórjuk. Azon forrón, a maradék parmezánnal meghintve tálaljuk.


Elkészítési id?: 55 perc.
Egy adag: 529 kcal / 2210 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY