Letöltések
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1539 1 2 ... 1633  Utolsó


Sertésérmék sörmártásban

Hozzávalók

1 piros szín? zöldpaprika
12 bébikukorica (friss vagy konzerv)
12 gyöngyhagyma vagy apró ?fejes? újhagyma
60 dkg sertés sz?zpecsenye vagy comb

?rölt bors
3 ev?kanál olaj
1 kiskanál morzsolt majoránna
kb. 2 dl világos sör
4 gerezd fokhagyma
1 csomó metél?hagyma

      A paprikát kicsumázzuk, húsát kis kockákra vágjuk, a bébikukorica levét lecsöpögtetjük, a kukoricákat felkarikázzuk. A hagymát megtisztítjuk. A húst megmossuk, leszárogatjuk, kis érmékre szeleteljük, sózzuk, borsozzuk. Mélyebb serpeny?ben vagy lábasban a forró olajon fehéredésig sütjük, a majoránnával megszórjuk. Fél deci sört aláöntünk, lefedjük, és 20 percig pároljuk. Közben a lábast id?nként megrázogatjuk. A hússzeletkéket a pecsenyeléb?l sz?r?kanállal kiszedjük, és melegen tartjuk. Visszamaradt levébe a paprikakockákat, a hagymafejeket, a kukoricát és a zúzott fokhagymát beleszórjuk, a maradék sörrel felöntjük. Lefedve addig pároljuk, amíg a hagyma megpuhul. Ez kb. 15 perc. Ha szükséges, elf?tt levét közben egy kevés sörrel pótoljuk. Végül a sertésérméket a mártásba visszatesszük, és még egyszer összeforraljuk. Tálaláskor a felaprított metél?hagymával megszórva kínáljuk. Petrezselymes-gombás rizs illik hozzá köretnek.


Elkészítési id?: 1 óra.
Egy adag: 359 kcal / 1504 kJ.
Italajánlat: sör.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY