Képregények
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1026 1 2 ... 1250 1500 1633  Utolsó


Cukkinirolád

Hozzávalók

a töltelékhez:
20 dkg f?tt rizs

10 dkg kecskesajt
5 dkg natúr krémsajt
1 csokornyi vegyes zöldf?szer (petrezselyem, kakukkf?, rozmaring, metél?hagyma, kapor stb.)
só, ?rölt bors
15 dkg csiperke
1 ev?kanál olaj (lehet?leg olíva)
diónyi vaj
a tésztához:
7 dkg vaj
5 dkg liszt
3 dl tej
4 tojás
2 közepes cukkini
10 dkg reszelt sajt
só, ?rölt bors

      A töltelékhez a rizst a dobozon olvasható leírás szerint sós vízben megf?zzük, lesz?rjük, lecsöpögtetjük. Amíg f?, egy nagy tepsit süt?papírral kibélelünk. A vajat egy serpeny?ben megolvasztjuk, és a lisztet 2 perc alatt, kevergetve megfuttatjuk benne. Apránként beleöntjük a tejet és s?r? - besamel - mártássá f?zzük. Ezután a t?zr?l lehúzzuk, megsózzuk, megborsozzuk, és hagyjuk kissé kih?lni. Ha már csak langyos, a tojások sárgáját egyenként beledolgozzuk. A megtisztított cukkinit lereszeljük, és a reszelt sajt felével együtt a tojásos besamelbe keverjük. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, óvatosan a cukkinis masszába forgatjuk. A kibélelt tepsibe öntjük, tetejét egyenletesen elsimítjuk. El?melegített süt?ben 200 ?C-on (légkeveréses süt?ben 185?C) 10-15 percig sütjük. Közben egy süt?papírt a maradék reszelt sajttal megszórunk. Amikor a tészta teteje már szép sárgára sült, óvatosan a sajtos papírra borítjuk, és annak segítségével felgöngyöljük. Megvárjuk, amíg kih?l. Közben elkészítjük a tölteléket. Ehhez a kecskesajtot, a krémsajtot, a f?tt rizst a felaprított zöldf?szerekkel összekeverjük. Megsózzuk, megborsozzuk. A megtisztított gombát apróra vágjuk, és a vaj meg az olaj keverékében megpároljuk, végül zsírjára sütjük. A cukkinis tésztát kiterítjük, a rizses töltelékkel megkenjük. A párolt gombát vékony csíkban az egyik szélére halmozzuk. Ismét összetekerjük. Tálalhatjuk hidegen, de süt?ben, alufóliával letakarva meg is melegíthetjük. 2-3 ujjnyi vastag szeletekre vágva, friss zöldsaláta kíséretében kínáljuk.


Elkészítési id?: 1 óra.
Egy adag: 584 kcal / 2440 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY