Fényképek
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1486 1 2 ... 1500 1633  Utolsó


Csirkemell vizitorma mártással

Hozzávalók

2 csirkemell
2 sárgarépa
1 petrezselyemgyökér

3-4 szem bors
4 tojássárgája
2 ev?kanál citromlé
1 ev?kanál mustár
1 dl tejföl vagy tejszín
só, ?rölt bors
3 dkg vaj
2 csokor zsázsa

      A csirkemelleket kicsontozzuk, a húst félretesszük. A csontokból és a megtisztított, ujjnyi darabokra vágott zöldséggel, a sóval és az egész borssal, 7 deci vízzel levest f?zünk. S?r? szitán átsz?rjük, majd a levet hidegre állítjuk, hogy a tetején megdermedjen a zsír és leszedhessük. Újra a t?zre tesszük, és nagy lángon forralva kb. két és fél decinyire bes?rítjük. Egy tálban a tojássárgáját a citromlével és a mustárral simára dolgozzuk, majd egy habver?vel verve, óvatosan a forró levesbe öntjük. Ezután állandóan kevergetve addig forraljuk, míg krém s?r?ség? lesz. A tejfölt, a sót és a borsot hozzáadjuk, és h?lni hagyjuk. A húsdarabokat megsózzuk, megborsozzuk, majd a forró vajon mindkét oldalukat pirosra sütjük. Alufóliába csomagolva a h?t?be tesszük. Amikor kih?lt, csinos, ferde szeleteket vágunk bel?le. A zsázsát felaprózzuk és a hideg mártásba keverjük. A húsra öntve tálaljuk, mellé friss francia kenyér dukál.


Elkészítési id?: 1 óra 45 perc + fagyasztás.

Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY