Fényképek
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 870 1 2 ... 1000 1250 1500 1633  Utolsó


Gyöngyhagymás sz?l?

Hozzávalók

50 dkg gyöngyhagyma

1-1 nagy sárga és piros szín? zöldpaprika
50 dkg sz?l? (piros és fehér
szem? vegyesen)
2 ev?kanál olívaolaj
?rölt bors
1 babérlevél
4 ev?kanál fehérborecet

      A gyöngyhagymát sós vízzel leforrázzuk, majd 5 percig benne hagyjuk. Lesz?rjük, hideg vízzel leöblítjük és a szemeket a héjukból kinyomkodjuk. A paprikákat kicsumázzuk és 3 centis kockákra vágjuk. A sz?l?t alaposan megmossuk, leszemezzük, egy tiszta konyharuhára téve leszárogatjuk. A hagymát az olajra dobjuk, megsózzuk, megborsozzuk és mérsékelt t?zön, fed? nélkül 5 percig kevergetve pároljuk. Ezután a paprikakockákat, a babérlevelet és a sz?l?t rádobjuk, majd er?s t?zön még 5 percig pirítjuk. A borecettel és fél deci forró vízzel felöntjük, majd fed? alatt még 2-3 percig pároljuk. F?tt vagy hirtelen sült húsok, szárnyasok mellé kínáljuk.


Jótanács: Ecetes gyöngyhagymával is készíthetjük. Ez esetben a borecetet elhagyhatjuk és a pároláshoz a hagyma levét használjuk fel..
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése

Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY