Fényképek
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 220 1 2 ... 250 500 750 1000 1250 1500 1633  Utolsó


Csirkenyárs zsályás sárgarépával

Hozzávalók

(4 személyre)
a csirkenyárshoz:
1 zacskó szárnyashoz való pácpor (készen kapható)
1 dl olaj
4 csirkemellfilé
20 dkg füstölt szalonna
maréknyi friss zsályalevél
2 közepes vöröshagyma
2-3 paradicsom
a zsályás sárgarépához:
2 csomó zsenge sárgarépa
20 dkg füstölt szalonna
maréknyi friss zsályalevél

      A pácport az olajjal jól elkeverjük. A húsfilék mindegyikét lapjában félbevágjuk, széthajtjuk. A szeleteket kissé kiverjük, tálba tesszük, és a páclevet rácsorgatjuk. Kissé megrázogatjuk, hogy mindenhol érje, és fél órára a h?t?be rakjuk. Ezután kivesszük, az olajat kissé lecsöpögtetjük róla, majd mindegyikre el?bb hajszálvékony szalonnaszeleteket arra zsályaleveleket fektetünk. Jó szorosan felgöngyöljük, és ujjnyi vastagon feldaraboljuk. A kis tekercseket paradicsom- és hagymacikkekkel váltakozva nyársra húzzuk. A páccal megkenjük, majd faszénparázs felett, folyamatosan kenegetve megsütjük. A zsenge sárgarépákat kefével lesúroljuk, és forrásban lév? vízben 1-2 percig el?f?zzük. Lecsepegtetjük, és egyenként egy-egy hajszálvékony szalonnaszeletbe csavarjuk, amely alá zsályaleveleket t?zünk. Faszénparázs felett forgatva addig sütjük, míg a szalonna körös-körül szépen megpirul. Természetesen ezt is kenegethetjük a villámpácos olajjal.


Elkészítési id?: kb.40 perc.
Egy adag: 960 kcal / 4013 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY