Letöltések
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 286 1 2 ... 500 750 1000 1250 1500 1633  Utolsó


Rakott csirkemell ahogy öcsém szereti

Rakott csirkemell ahogy öcsém szeretiHozzávalók

3 kisebb csirkemell vagy
kb. 70 dkg csirkemellfilé
só, ?rölt bors
8 vékony szelet húsos szalonna (ún. sliced bacon)
8 dkg liszt, 3 kisebb tojás
15-15 dkg reszelt trappista
és füstölt sajt
8 szelet csirkesonka
2 dl tejföl

      A csirkemellet kicsontozzuk, b?rét lefejtjük. Az így kapott filéket 4-5 dekás kisebb szeletekre vágjuk, enyhén megsózzuk, megborsozzuk. Egy kb. 15 centi ármér?j?, 10 centi magas, kerek t?zálló tálat a szalonnával kibélelünk úgy, hogy az az edény peremén túllógva kés?bb a rakottas tetejére hajtható legyen. A húst lisztbe, fölvert tojásba, majd a kétféle sajt keverékébe forgatjuk, egy sort a tálba rakunk. Erre néhány szelet csirkesonka kerül, majd ismét a bundázott csirkemell következik. A rétegezést addig folytatjuk, míg a hozzávalókból tart, ügyelve arra, hogy a tetejére hús kerüljön. A tejföllel meglocsoljuk, a lelógó szalonnát ráhajtjuk. El?melegített süt?ben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses süt?ben 165 °C) 1 órán át sütjük. Az elején, 45-50 percre érdemes alufóliával letakarni, mert sülés közben nagyon fröcsköl. Megvárjuk, amíg kih?l, majd egy éjszakán át h?t?szekrényben pihentetjük. Másnap deszkára borítjuk, fölszeleteljük, s mikrohullámú készülékben vagy süt?ben megforrósíthatjuk, de hidegen is kit?n?. Ez az étel olyan laktató, hogy csak salátával vagy savanyúsággal tálaljuk.


Elkészítési id?: 1 óra 30 perc.
Egy adag: 921 kcal / 3850 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor Egri Chardonnay Barrique.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY