Dalszövegek
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1387 1 2 ... 1500 1633  Utolsó


Gombás-rizses kukoricasaláta

Hozzávalók

20 dkg hosszúszem? rizs
3 cs? f?tt kukorica
20 dkg erdei gomba
1 ev?kanál margarin
1 kiskanál só
az öntethez:
2 dl natúr joghurt
2 ev?kanál citromlé
2 ev?kanál olaj (lehet?leg kukoricaolaj)
1 mokkáskanál só
1 késhegynyi frissen ?rölt bors
1 kis csokor friss citromf?

      A rizst megmossuk, és lobogva forró, sós vízben 15-20 perc alatt puhára f?zzük. Lesz?rjük, és hagyjuk kih?lni. A f?tt kukoricacsövekr?l a szemeket éles késsel levágjuk. A gombát alaposan megmossuk, ha szükséges, feldaraboljuk, és a margarinon 8-10 perc alatt megpirítjuk, közben kissé megsózzuk. A rizst, a kukoricát és a kih?lt gombát tálban összekeverjük, és h?t?szekrénybe tesszük. Közben elkészítjük az öntetet, amihez a joghurtot a citromlével habver?vel simára keverjük. Fokozatosan az olajat is belecsorgatjuk, sózzuk, borsozzuk. A citromfüvet megmossuk, vékony csíkokra vágjuk, és az öntetet ezzel ízesítjük. Felhasználásig ezt is külön a h?t?ben tartjuk. Tálaláskor a rizses keveréket tányérokra halmozzuk, és a jól beh?tött öntettel meglocsoljuk. Apró gombafejekkel és citromf?levéllel díszítjük.


Elkészítési id?: 45 perc + h?tés.
Egy adag: 402 kcal / 1680 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY