Letöltések
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 642 1 2 ... 750 1000 1250 1500 1633  Utolsó


Krumplis kukoricaleves

Hozzávalók

40 dkg kukoricaszem (4-5 cs?)
2 közepes burgonya
6 dl tyúkhúsleves (leveskockából is jó)
2 paradicsompaprika
1 nagyobb vöröshagyma
1 ev?kanál margarin
1 púpozott ev?kanál liszt
8 dl tej
1 mokkáskanál só
késhegynyi ?rölt fehér bors
1 gerezd fokhagyma

      A zsenge, édes kukoricacsövekr?l a szemeket éles késsel levágjuk. A burgonyát lehéjazzuk, kis kockákra daraboljuk, és a tyúkhúslevesben 5 percig f?zzük. A paradicsompaprikát kicsumázzuk, felkockázzuk. A hagymát lehéjazzuk, finomra aprítjuk, és fazékban a margarinon üvegesre sütjük. A paradicsompaprikát és a kukoricát rádobjuk, és kb. 10 perc alatt félpuhára pároljuk. A liszttel meghintjük, elkeverjük, majd a tejjel felöntjük, és folyamatosan kevergetve forrásig melegítjük. A félpuha burgonyát a levessel együtt hozzáadjuk, és kb. 20 perc alatt lassú t?zön teljesen megf?zzük. Sózzuk, borsozzuk, és a zúzott fokhagymával ízesítjük. T?zforrón, ropogós franciakenyérrel tálaljuk.


Elkészítési id?: 50 perc.
Egy adag: 382 kcal / 1597 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY