Dalszövegek
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1266 1 2 ... 1500 1633  Utolsó


Ribiszketorta

Hozzávalók

10 dkg kristálycukor
2 tojás
7 dkg liszt
5 dkg margarin
1 csomag vaníliaíz? pudingpor
0,5 l tej
2 ev?kanál kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
a forma kikenéséhez:
1 kiskanál margarin
a tetejére:
75 dkg ribiszke
3 dl ribiszkezselé

      Habbá verjük a tojások fehérjét, és egyenként beleverjük a sárgájukat. Óvatosan, nehogy a hab összetörjön, közékeverjük a cukrot, a lisztet, végül a megolvasztott, de nem forró margarint. A kikent nagy tortaformába öntjük, és a süt?ben aranysárgára megsütjük. A formában hagyjuk kih?lni. Közben az el?írásnak megfelel?en elkészítjük a vaníliapudingot, de ízét vaníliás cukorral még er?sítjük, és langyosan a hideg tésztára öntjük. A h?t?szekrényben hagyjuk megdermedni, majd kirakjuk megmosott, megtisztított, tiszta konyharuhán megszikkasztott ribiszkével. Végül leöntjük a felolvasztott ribiszkezselével, és tálalásig h?t?be tesszük. Tálalás el?tt az oldalát késsel meglazítjuk, és a tortakarimát lehúzva róla, a tortalappal tálra csúsztatjuk.


Elkészítési id?: 2 óra.
Egy adag: 232 kcal / 930 kJ.
Italajánlat: édes fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY