Dalszövegek
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 809 1 2 ... 1000 1250 1500 1633  Utolsó


Rózsarizottó

Hozzávalók

1 kicsi vöröshagyma
10 dkg csiperke
3 dkg vaj
2 ev?kanál olaj
30 dkg rizs
1 dl száraz pezsg?
8 dl tyúkhúsleves (leveskockából is jó)
2-3 közepesen kinyílt rózsa szirmai
2 szál zsenge újhagyma
5 ev?kanál tejszín
5-6 ev?kanál finomra reszelt parmezán

      A hagymát lehéjazzuk, finomra aprítjuk, a gombát megtisztítjuk, és vékonyra felszeleteljük. Lábasban a vaj és az olaj keverékén mindkett?t néhány percig kevergetve pároljuk, majd a megmosott, alaposan lecsepegtetett rizst hozzáadjuk. A száraz pezsg?vel és a rizs térfogatának kétszeresét kitev? forró csirkehúslevessel felöntjük. Közepes lángon, lefödve 10 percig f?zzük. Ha túl hamar beszívná a folyadékot, egy kevés levessel pótoljuk. Ekkor a megmosott, leszárogatott színes rózsaszirmokat óvatosan a rizsbe forgatjuk, együtt még 7-8 percig f?zzük, majd a lángot eloltjuk alatta. Az újhagymát felkarikázzuk, és a rizottóba forgatjuk. Végül a tejszínnel és a parmezánnal lazán összekeverjük, és azonnal tálaljuk.


Elkészítési id?: 35 perc.
Egy adag: 802 kcal / 3113 kJ.
Italajánlat: száraz pezsg?.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY