Dalszövegek
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 114 1 2 ... 250 500 750 1000 1250 1500 1633  Utolsó


Szalonnás csirke tükörtojással

Hozzávalók

fél fej vöröshagyma
1 csokor metél?hagyma
4 fél leb?rözött csirkemellfilé
só, ?rölt bors
2 ev?kanál margarin
1 dl átsz?rt húsleves (leveskockából is jó)
1 kiskanál mustár
8 vékony szelet húsos szalonna
8 fürj- vagy 4 tyúktojás

      A süt?t 50 °C-ra beállítva bekapcsoljuk, hogy el?melegedjen. A hagymát meghámozzuk, és kis kockákra vágjuk, a metél?hagymát ollóval felaprítjuk. A csirkemellfiléket kissé kiverjük, sóval, borssal meghintjük. Serpeny?ben 2 ev?kanál margarinon oldalanként mindegyiket 2-2 percig sütjük, majd sz?r?lapáttal tepsibe átemeljük, és alufóliával lazán leborítva (nehogy kiszáradjon) az el?melegített süt?be tolva melegen tartjuk. A hús sütésekor visszamaradt margarinon a hagymát megfuttatjuk, a húslevessel felengedjük, a mustárt fakanállal jól elkeverjük benne, és mártás s?r?ség?re beforraljuk. Ha kell, utánasózzuk, borsozzuk. A maradék 1 ev?kanálnyi olajat megforrósítjuk, és el?bb a szalonnaszeleteket, majd a tükörtojásokat megsütjük rajta. Végül hússzeleteket tálra fektetjük, a sült szalonnával beborítjuk, és a tetejükre tükörtojást csúszatunk. Paradicsommal, paprikával, friss franciakenyérrel kínáljuk, de bármilyen vajon párolt zöldséggel is nagyszer?.


Elkészítési id?: 30 perc.
Egy adag: 578 kcal / 2416 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY