Fényképek
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1250 1 2 ... 1500 1633  Utolsó


Pisztáciás körte

Hozzávalók

1 citrom
15 dkg porcukor
késhegynyi ?rölt fahéj
4 nagy körte
10 dkg tisztított pisztácia
4 nagy gombóc pisztáciafagylalt

      A citrom héját lereszeljük, levét kinyomjuk. A cukrot 2 deci vízbe szórjuk, a citromhéjjal, citromlével meg a fahéjjal f?szerezzük. Felforraljuk és 5 perc alatt sziruppá f?zzük. A körtéket meghámozzuk, a szirupba rakjuk és kis lángon 10 percig pároljuk. Közben a pisztáciát apróra vágjuk. A körtéket az id? leteltével a szirupból kivesszük és tálra állítjuk. Magát a szirupot egészen s?r?re beforraljuk. A kih?lt körték tetejér?l egy ?kalapot? levágunk, belsejükb?l egy kiskanállal a magházat ügyesen kiemeljük. Az üreget a sziruppal meglocsoljuk és egy-egy gombóc fagylaltot nyomunk bele. A kalapokat a tetejére rakjuk, a maradék sziruppal meglocsoljuk, és a pisztáciával körös-körül megszórjuk. Azonnal kínáljuk, nehogy a fagylalt megolvadjon.


Elkészítési id?: 35 perc.
Egy adag: 485 kcal / 2028 kJ.
Italajánlat: édes fehérbor Tokaji Aszú 6 puttonyos.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY