Képregények
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1096 1 2 ... 1250 1500 1633  Utolsó


Gyümölcsös pite

Hozzávalók

1 adag omlós pite alaptészta
a töltelékhez:
50 dkg friss földieper
50 dkg meggy
20 dkg darált mandula
1 mokkáskanál ?rölt fahéj
1 citrom reszelt héja
10 dkg kristálycukor
4 ev?kanál ?édes morzsa? (szárított piskóta lereszelve)
a tálaláshoz:
fél zacskó vaníliás cukor
5 dkg porcukor

      Az epret megmossuk, kicsumázzuk, félbevágjuk, a meggyet kimagozzuk, és - a morzsa kivételével - az összes többi hozzávalóval alaposan összedolgozzuk. A tésztát a zöldséges piténél leírt módon el?sütjük. Az édes morzsával megszórjuk, hogy a gyümölcs levét felszívja, és a tölteléket egyenletesen ráhalmozzuk. A süt?t 210 °C-ra (légkeveréses süt?ben 195 °C) el?melegítjük, és a pitét 20 perc alatt megsütjük. Vaníliás porcukorral megszórva tálaljuk. Friss mentalevelekkel vagy citromf?vel is díszíthetjük.


Elkészítési id?: 50 perc.
Egy adag: 645 kcal / 2696 kJ.
Italajánlat: édes fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY