Képregények
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1018 1 2 ... 1250 1500 1633  Utolsó


Csirkemájas pite

Hozzávalók

1 adag omlós pite alaptészta
a töltelékhez:
1 közepes fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 dl olívaolaj
80 dkg szép, világos csirkemáj (szív nélkül)
1-1 mokkáskanál majoránna és szurokf?
1 csokor petrezselyem
só, ?rölt bors

      A vöröshagymát és fokhagymát megtisztítjuk, vékonyra szeleteljük, és az olívaolajban üvegesre pároljuk. A csirkemájakat is megtisztítjuk, megmossuk, és alaposan lecsöpögtetjük, majd a hagymaágyra fektetjük. A majoránnával, a szurokf?vel, a finomra vágott petrezselyemmel, az ?rölt borssal és csipetnyi sóval meghintjük. Közepes lángon, a serpeny?t folyamatosan rázogatva az egészet kissé összesütjük. (A májat nem szabad átsütni, csak egy vékony pörzsréteget kell kapnia!) A tésztacipót belisztezett deszkán éles késsel félbe vágjuk, két kisebb cipót gyúrunk bel?le. Az egyiket akkora kerek lappá nyújtjuk, hogy a tortaforma aljára és oldalára is elegend? ?bélés? legyen, a másik lesz a forma átmér?jének megfelel? ?tet??. A tésztát a fed?lap nélkül a zöldséges piténél leírt módon el?sütjük. A csirkemájas tölteléket egyenletesen beleöntjük. A nyers tésztalap szélét felvert tojássárgájával bekenjük, és a májat befedjük vele. A széleket kissé összenyomkodjuk, tetejére pedig néhány lyukat fúrunk, hogy a keletkez? g?z eltávozhasson, és ne nyomja szét a pitét. A maradék tojássárgájával az egészet megkenjük, és 190 °C-ra (légkeveréses süt?ben 175 °C) el?melegített süt?ben 30 perc alatt aranybarnára sütjük.


Elkészítési id?: 1 óra 30 perc.
Egy adag: 536 kcal / 2240 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY