Képregények
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1351 1 2 ... 1500 1633  Utolsó


Zöldséges pite

Hozzávalók

1 adag omlós pite alaptészta
a töltelékhez:
1 közepes fej lilahagyma
2 nagyobb gerezd fokhagyma
1 ev?kanál olaj
1 paradicsompaprika
1 zöldpaprika
25 dkg paradicsom
10 dkg kecskesajt
10 dkg magozott fekete olívabogyó

késhegynyi ?rölt fehér bors
4 tojás
1,5 dl tej
1 csokor petrezselyem

      A lilahagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, el?bbit vékony karikákra, utóbbit szeletekre vágjuk, és az olajon megfuttatjuk. A paradicsompaprikát és a zöldpaprikát kicsumázzuk, felcsíkozzuk, a hagymára dobjuk, és néhány percig - amíg kissé összeesik - pirítjuk. Az egy- centis kockákra vágott paradicsomot, a sajtot és az olívabogyót a langyosra h?tött pirított zöldségekkel, sóval és ?rölt fehér borssal lazán összekeverjük. Az egész tojásokat a tejjel, a finomra aprított petrezselyemmel, pici sóval, borssal habosra keverjük. A tésztát belisztezett deszkán fél centi vastagra nyújtjuk. Egy kb. 24 centi átmér?j?, cakkos szél? gyümölcstortaformát kibélelünk vele. A forma szélén esetleg túllógó tésztát éles késsel lekanyarítjuk. A tésztakosár közepére szárazbabot vagy borsót öntünk, hogy sülés közben ne hólyagosodjon fel a közepe. 180 °C-ra (légkeveréses süt?ben 165 °C) el?melegített süt?ben 10 percig sütjük. Kivesszük, a ?nehezéket? kiöntjük bel?le. A zöldséges raguval megtöltjük, és a f?szeres, tojásos tejet rálocsoljuk. A süt?be visszatolva 180 °C-on 30 perc alatt, szép pirosra sütjük. A paradicsomot sütés el?tt karikákra vágva a tetejére is rakhatjuk, és reszelt sajttal megszórhatjuk.


Elkészítési id?: 1 óra 10 perc.
Egy adag: 435 kcal / 1818 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY