Fényképek
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 324 1 2 ... 500 750 1000 1250 1500 1633  Utolsó


Zöldséges csirke

Hozzávalók

3-4 szál sárgarépa
1-2 petrezselyemgyökér
3 közepes vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1 (kb. 1-1,2 kg-os) konyhakész csirke
só, ?rölt bors
késhegynyi ?rölt fahéj
1 ev?kanál paradicsompüré
20 dkg laskagomba
1 mokkáskanál friss vagy szárított, ?rölt kakukkf?

      A római tálat el?írás szerint beáztatjuk. A zöldségeket megtisztítjuk, a sárgarépát és a petrezselyemgyökeret hosszúkás hasábokra vágjuk, a hagymákat negyedeljük, a fokhagymagerezdeket egészben hagyjuk, vagy hosszában elfelezzük. A csirkét megmossuk, kívül-belül besózzuk, egy kevés ?rölt borssal bedörzsöljük, és az ?rölt fahéjjal meghintjük. A zöldségek felét a római tálba tesszük, a csirkét ráfektetjük, és a maradék zöldséget rászórjuk. Tetejére a paradicsompüré kerül. Lefedjük, és süt?ben közepes lángon kb. 1,5 órán át sütjük. Ezalatt a laskagombát megmossuk, és nem túl apróra feldaraboljuk. A római tálról a fedelet leemeljük, a gombát a csirkére dobjuk, egy kevés kakukkf?vel meghintjük. A tálat ismét befedjük, a süt?be visszatoljuk, és 10 percig így, majd újabb pár percen keresztül enélkül pirítjuk.


Elkészítési id?: 2 óra.
Egy adag: 502 kcal / 2096 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY